Per 1-10-2023 stopt Kinder Eetcoach Tilburg. Ik ga verder als gezinscoach, meer informatie op www.kristelreijnen.nl

Overgewicht bij kinderen


Overgewicht bij je kind is niets iets waar je voor kiest. Als ouder(s) kun je er mee te maken krijgen.  Het voordeel van (licht) overgewicht is dat je er zelf iets aan kan doen.  En ik kan daarbij helpen. Voor kinderen met (licht) overgewicht werk ik met de methode Lekker Pûh!!! - Lekker geen dieet.  Want als (ouder van een) kind wil je geen dieet. Kinderen hebben de juiste voeding nodig, zodat de kunnen op een gezonde manier kunnen groeien, naar een gezond gewicht. 

In deze wereld van verleiding is het super moeilijk om altijd gezond te eten en ook nog eens voldoende te bewegen.  Met Lekker Pûh leert je kind op een leuke manier wat gezond eten is en hoe hij of zij genoeg kan bewegen. Je kind leert zelf bewuste keuzes maken,  wat gezonde keuzes zijn en wat de minder gezonde keuzes zijn.  Mogen ze dan nooit meer iets ongezonds zoals een koekje of een snoepje? Natuurlijk wel!  Maar dan is het een bewuste keuze én kan er bewust van worden genoten.

Ik leer kinderen hun lijf kennen en naar hun lijf te luisteren. Wanneer heeft ons lijf echt eten nodig en wanneer hebben we lekkere trek? Hoe kun je dat verschil zelf aanvoelen? 

En waarom is het eigenlijk zo belangrijk om gezond te eten? Wat doen al die vitaminen, vezels en gezonde vetten nou eigenlijk voor je lijf?

Ook kijken we naar de beweging, hoe we het suikermonstertje stil kunnen krijgen en andere zaken die van invloed kunnen zijn op het gewicht, zoals bijvoorbeeld slaap.  

Misschien wil je vast de ervaringen van kinderen en hun ouders lezen, kijk dan maar eens op de pagina ervaringen

Wil je wat meer weten over de methode, kijk dan eens op de site van  Lekker Pûh; www.lekkerpuh.net 

Voor meer informatie over tarieven kijk hier en voor andere vragen neem gerust contact op.