Overgewicht bij kinderen


Om maar eens met de deur in huis te vallen, je bent niet de enige ouder of het enige kind wat hier mee te maken heeft en het is ook niet per definitie je eigen schuld.  Het voordeel van (licht) overgewicht is dat je er zelf iets aan kan doen.  En ik kan je daarbij helpen. Voor kinderen met (licht) overgewicht werk ik met de methode Lekker Pûh!!! - Lekker geen dieet.  Want als (ouder van een) kind wil je geen dieet. Kinderen hebben de juiste voeding nodig, zodat de kunnen op een gezonde manier kunnen groeien, naar een gezond gewicht. 

In deze wereld van verleiding is het super moeilijk om altijd gezond te eten en ook nog eens voldoende te bewegen.  Met Lekker Pûh leer je op een leuke manier wat gezond eten is en hoe je genoeg kan bewegen.  Net zoals bijvoorbeeld Jade en Flo.

Jade (10 jaar)

Ik ben in oktober 2020 begonnen bij Lekker Pûh Tilburg, bij Kristel. Het verliep allemaal erg goed! Ik ben in een klein half jaar bijna 10kg afgevallen, hierdoor voel ik me veel fijner. Ik heb er niet veel moeite voor hoeven doen, want ik kon door de koek -en snoepkaartjes van Lekker Pûh in het weekend gewoon iets lekkers eten. Ik ben blij dat het mij zo goed geholpen heeft, het is zeker een aanrader!

 

Ouders van Flo (8 jaar)

Begin 2021 kwamen we via onze Kinderfysio in contact met Kristel van Kinder Eetcoach Tilburg. We wisten ons geen raad omdat het maar niet wilde lukken om onze dochter Flo, na een zwaar traject met veel medicatie, op een gezond gewicht te krijgen.  Gelukkig gaf Kristel ons hele duidelijke en fijne tips. Zelfs Flo van 8 jaar snapt deze helemaal zonder onze hulp. Met een paar kleine aanpassingen lukt het nu wel om naar een gezond gewicht te groeien. We zijn er bijna! We houden ons vast aan de handvaten die Kristel ons heeft gegeven en als we haar hulp weer nodig hebben, kloppen we direct weer aan!

Moeder van Yuna (8 jaar)

Yuna sport meedere malen per week, we eten gevarieerd en gezond en toch kwamen de kilo's er op een gestaag tempo bij. Wat deden we verkeerd? Via de fysiotherapeute kwamen wij in contact met Kristel van Kinder Eetcoach Tilburg.  Op een leuke en ongedwongen manier legde ze Yuna (en ons) het belang van gezond eten en meer bewegen uit. Met net dat beetje meer informatie over gezonde voedingsstoffen is Yuna goed op weg naar een gezond gewicht! 
Voor meer informatie over Lekker Pûh, neem eens een kijkje op www.lekkerpuh.net