Moeilijke eters

Eten jullie net als wij vaak Vies-bah-lust ik niet 's avonds? Weet je van gekkigheid niet meer hoe je groente of fruit in je kind kan krijgen? Heb je je meest creatieve uitspattingen gehad door het maken van fruitmonsters, appelfrietjes of gezonde verstopte groenten gerechten waar je kind alsnog de groente uit viste? 

Misschien weet je al dat een kind 10-15 keer iets moet proeven voordat ze gewend zijn aan de smaak.  En dan er van nature een afkeer is voor bepaald voedsel, gewoon omdat dit evolutionair gezien vroeger best handig was om te voorkomen dat je giftig eten at.  Er kunnen veel redenen zijn waarom kinderen niet alles willen of kunnen eten.  

Wil je af van die strijd aan tafel? Laat me je helpen. Heb ik meteen de oplossing? Waarschijnlijk niet. Maar ik kan wel met jullie en jullie kind kijken naar welke kleine stappen genomen kunnen worden om als eerste weer eens plezier te krijgen. De druk van de ketel. En daarna kleine stappen gaan zetten in de goede richting.

Kijk maar vast hier voor wat recepten, speciaal voor selectieve eters! Een initiatief van Lekker Pûh, goedgekeurd door de Lange Tanden Club!