Per 1-10-2023 stopt Kinder Eetcoach Tilburg. Ik ga verder als gezinscoach, meer informatie op www.kristelreijnen.nl

Voeding als gezonde kracht, niet als strijd

Eten en ik zijn niet altijd vrienden geweest. Eigenlijk zijn we langste tijd van mijn leven geen beste maatjes geweest. Als kind vond ik eten verschrikkelijk, ik was vaak ziek, had enorm ondergewicht en was een uitermate selectieve eter. Op mijn 13de woog ik zoveel als een kind van 9 en ik dreef mijn ouders tot waanzin met het blijven weigeren van het eten. En dat terwijl mijn ouders toch echt wel hun best deden....

Toen ik op kamers ging werd het anders. Ondanks dat ik thuis altijd het voorbeeld had gekregen van elke dag vers eten, waren de pizza's toch echt wat makkelijker en sneller dan het zelf koken van een maaltijd. Ik moest stoppen met voetballen vanwege een blessure. Deze twee dingen zorgden ervoor dat ik naar een ongezond gewicht groeide. Mijn conditie was slecht, ik was te zwaar, ik was vaak ziek en at veel te weinig dingen waar mijn lijf blij van werd.

Nu ben ik 38 jaar en kan ik eindelijk zeggen dat eten en ik vrienden zijn geworden. Ik zit op een gezond gewicht, eet gezond en geniet bewust. Wat niet betekent dat ik dus nooit iets ongezonds eet. Ik ben namelijk dol op chips!  

En nu is de volgende eet-uitdaging in mijn leven daar, mijn oudste zoon. Ook met de eten valt de appel niet ver van de boom. Jullie wisten vast niet dat wij thuis  elke avond bah met lust ik niet en getsie-vies-hoor als avondeten hebben! Heb ik hier altijd de oplossing? Nee hoor, maar ik weet precies hoe hij zich voelt én ik heb ondertussen genoeg handvatten om er hem voldoende gezonde dingen te laten eten zonder strijd.

Ik ben dit werk gaan doen omdat ik kinderen een gezonde relatie met eten gun. Helaas maakt deze maatschappij het soms zo lastig om als ouder en kind gezonde keuzes te maken. De supermarkten liggen vol met verleidingen, met producten met valse claims en het internet staat vol met onwaarheden over voeding.  Als ouder weet je soms niet meer waar je goed aan doet.  En gezonde keuzes zijn niet altijd makkelijk. Bekijk maar eens een kindermenu, het komt niet vaak voor dat hier iets anders tussen staat dan friet of pizza...

Het is zo makkelijk om te zeggen dat eetproblemen bij kinderen ontstaan door opvoeding, maar ik weet als geen ander dat geen enkele ouder bewust voor zo'n situatie kiest. Tijdens de begeleiding kijk ik daarom altijd naar de individuele situatie, zonder oordeel.  Wat kan ik voor jullie betekenen? Waar lopen jullie tegen aan en wat kunnen we binnen jullie gezin doen om het weer wat leuker en haalbaarder te maken?

Wil je meer weten over mijn begeleiding? Neem gerust vrijblijvend contact op. Wil je meer weten over mij? Kijk dan eens op deze pagina.